30 Haziran 2010 Çarşamba

MISIR UNLU BÖREK

Çıtır çıtır mısır unlu böreğimin tarifini hemen vereyim :) :)
Yiyenler açma börek sanıyor...
MALZEME:
yufka
sıvıyağ
mısır unu
su
1 yumurta sarısı(üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
patatesli
kıymalı
ıspanaklı
peynirli
hangisini isterseniz onu kullanın(patatesi tavsiye ediyorum)
YAPILIŞI:
Ölçü vermiyorum 4 yufkadan mini fırın tepsisi doluyor,gerisi size kalıyor :)
ilk yufka masaya serilir,sıvıyağla yağlanır,bir kaseye su koyulur,elinizle alıp yufkaya serpilir(ben yağla suyu karıştırmıyorum)..mısır unu serpiştirilir,ikinci yufka serilir,yine sıvıyağ,su ve mısır unu işlemi yapılır....
Yufka ikiye katlanır sıvıyağ,su,mısır unu tekrarlanır,geniş kenarına hazırlanan iç bol bol koyulur ve rulo yapılır,5 cm. büyüklüğünde kesilir,tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülüp mısır unu serepilir,önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...Çıtır çıtır börekleriniz hazır :) :)

18 yorum:

  1. Canımmm unlu böreğin mısır unlu versiyonu harika ellerine sağlık.Olsa
    da yesem kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor,çekimlerde çok hoş olmuşlar,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  3. Böreklere bayıldım elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Haticecim unlu böreğide denemedim ama mısır unlusunu deneyeceğim. Kesin güzel olmuştur. Ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık Çok güzel görünüyor. Mutlaka deneyeceğim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Hatcem harikasın,çok değişik bir börek olmuş...Biraz unlu kıyır böreğe benzemiş ,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  7. Mısır unuyla süper bir lezzet olduğu kesin. Ellerine sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ufff, ne kadar nefis görünüyor Hatçam..Ben bu böreklerden kesin isterim ona göre..Hiç karışmam bak..))Ellerine sağlık canımmmmmmmmmmmmm..Kocaman öperim seni ve o mübarek elleri..)

    YanıtlaSil
  9. ne hoş bir blog ne hoş bir karşılama. yorum bırakmadan geçmeye gönlüm razı olmadı :)) fahri mutfak elemanı benzetmesi de çok hoş :)) elinize sağlık.kevser.

    YanıtlaSil
  10. tşkler kevser hanım,her zaman beklerim,çayınızı alıp gelin lütfen:)

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyor ben bu böreği denyeceğim:) mısır unu getir bana yaaa ama:))

    afiyetler olsun:))
    külah tatlısını tarfini ekle :)
    çok öpüldünüz hacım:))

    YanıtlaSil
  12. Çok harika görünüyor. Ellerine sağlık. Yufka almaya mı gitsem acaba :)

    YanıtlaSil
  13. Sabah sabah canım börek çekti, en yakın zamanda yapacağım. Yüreğinize elinize sağlık.
    Sibel

    YanıtlaSil
  14. Me gusta tus recetas,pero la traducion no me deja copiar las recetas lo intentare un beso

    YanıtlaSil
  15. Börekler bir harika olmuş, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  16. Acemiliğime verin ne yazık ki sarılışını pek anlamadım, daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz? yufkalar üstüste koyulup mu sarılıyor?

    YanıtlaSil
  17. merhaba selma hanım ilk yufkayı acın sıvı yag surun elizle su serpin mısır ununu serpiştirin ,ikinci yufkayı serin yine sıvıyağ su ve mısır ununu ekleyin sonra yufkayı ikiye katlayın yanı yarım ay seklinı verin elinizdeki yufka dört kat oluyor,genis kenarına ic malzemesini koyup sarın..ins aydınlatabilmişimdir.sevgiler

    YanıtlaSil

ZİYARETİNİZE VE YORUMLARINIZA TŞKLER ARKADAŞLAR...SİZLERİ KOCAMAAAAN SEVİYORUM:)
KİZHATCE....