Yiyenler açma börek sanıyor...
yufka
sıvıyağ
mısır unu
su
1 yumurta sarısı(üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
patatesli
kıymalı
ıspanaklı
peynirli
hangisini isterseniz onu kullanın(patatesi tavsiye ediyorum)
YAPILIŞI:
Ölçü vermiyorum 4 yufkadan mini fırın tepsisi doluyor,gerisi size kalıyor :)
Ölçü vermiyorum 4 yufkadan mini fırın tepsisi doluyor,gerisi size kalıyor :)
ilk yufka masaya serilir,sıvıyağla yağlanır,bir kaseye su koyulur,elinizle alıp yufkaya serpilir(ben yağla suyu karıştırmıyorum)..mısır unu serpiştirilir,ikinci yufka serilir,yine sıvıyağ,su ve mısır unu işlemi yapılır....
Yufka ikiye katlanır sıvıyağ,su,mısır unu tekrarlanır,geniş kenarına hazırlanan iç bol bol koyulur ve rulo yapılır,5 cm. büyüklüğünde kesilir,tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülüp mısır unu serepilir,önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...Çıtır çıtır börekleriniz hazır :) :)
Canımmm unlu böreğin mısır unlu versiyonu harika ellerine sağlık.Olsa
YanıtlaSilda yesem kocaman öpüyorum...
Çok güzel görünüyor,çekimlerde çok hoş olmuşlar,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....
YanıtlaSilBöreklere bayıldım elinize sağlık...
YanıtlaSilOyyy
YanıtlaSilGözünü sevduğumm :)
Haticecim unlu böreğide denemedim ama mısır unlusunu deneyeceğim. Kesin güzel olmuştur. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler
Ellerinize sağlık Çok güzel görünüyor. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilSaygılar.
Hatcem harikasın,çok değişik bir börek olmuş...Biraz unlu kıyır böreğe benzemiş ,ellerine sağlık....
YanıtlaSilMısır unuyla süper bir lezzet olduğu kesin. Ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Ufff, ne kadar nefis görünüyor Hatçam..Ben bu böreklerden kesin isterim ona göre..Hiç karışmam bak..))Ellerine sağlık canımmmmmmmmmmmmm..Kocaman öperim seni ve o mübarek elleri..)
YanıtlaSilne hoş bir blog ne hoş bir karşılama. yorum bırakmadan geçmeye gönlüm razı olmadı :)) fahri mutfak elemanı benzetmesi de çok hoş :)) elinize sağlık.kevser.
YanıtlaSiltşkler kevser hanım,her zaman beklerim,çayınızı alıp gelin lütfen:)
YanıtlaSilharika görünüyor ben bu böreği denyeceğim:) mısır unu getir bana yaaa ama:))
YanıtlaSilafiyetler olsun:))
külah tatlısını tarfini ekle :)
çok öpüldünüz hacım:))
Çok harika görünüyor. Ellerine sağlık. Yufka almaya mı gitsem acaba :)
YanıtlaSilSabah sabah canım börek çekti, en yakın zamanda yapacağım. Yüreğinize elinize sağlık.
YanıtlaSilSibel
Me gusta tus recetas,pero la traducion no me deja copiar las recetas lo intentare un beso
YanıtlaSilBörekler bir harika olmuş, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilAcemiliğime verin ne yazık ki sarılışını pek anlamadım, daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz? yufkalar üstüste koyulup mu sarılıyor?
YanıtlaSilmerhaba selma hanım ilk yufkayı acın sıvı yag surun elizle su serpin mısır ununu serpiştirin ,ikinci yufkayı serin yine sıvıyağ su ve mısır ununu ekleyin sonra yufkayı ikiye katlayın yanı yarım ay seklinı verin elinizdeki yufka dört kat oluyor,genis kenarına ic malzemesini koyup sarın..ins aydınlatabilmişimdir.sevgiler
YanıtlaSil